Verken wereldsteden vanuit je zetel


Geen tijd of geld om aan een citytrip te besteden maar toch wil je wereldsteden verkennen? Dan kan je super coole 360° video's van deze steden bekijken vanuit jouw zetel, vanop jouw werk of op het toilet.

Je hoeft je huis niet meer te verlaten om in een vakantiestemming te komen. Je ploft in je zetel, zet je VR-bril op en je houdt er een echt vakantiegevoel aan over. Zou dat kunnen?

Het is een absolute trend in de toerisme sector om 360° beelden in te schakelen om zo potentiële toeristen te lokken naar de mooiste plekjes van de stad of streek.

De moeite waard

Je krijgt meteen een overzicht van alle plekjes die de moeite waard zijn om te bezichtigen in jouw favoriete stad. Je hebt hiervoor zelf geen stap moeten zetten. Ook de lichtstad kon niet achterblijven en is met 360° clips aan de slag gegaan. In 2024 vinden de Olympische spelen plaats in Parijs. Dit was voor hen meteen het geschikte moment om bij op de kar te springen.

Het Franse Olympisch Comité is nog wel net iets origineler in het promoten van Parijs dan andere steden. Terwijl je rustig virtueel door Parijs wandelt krijg je tussendoor te maken met uitbeeldingen van alle Olympische sporttakken. Een zeer aantrekkelijke manier om Parijs aan te prijzen als dé Olympsiche stad van de toekomst.

Reizen, de moderne manier

Het is dan wel een trend maar het is toch ook nog wel zeer vernieuwend om op deze een stad te verkennen. Je kan effectief 360° rond je kijken in een 360° clip. Je kan aan de voet van de Eiffeltoren gaan staan en gewoon naar boven kijken, +300 meter in de lucht. Heb je het liever wat actiever? Dan kan je mee gaan kajakken op de Seine en zo gaat het maar door.

Deze nieuwe manier van reizen geeft vele nieuwe kansen. Denk maar aan minder mobiele personen die heel graag een plek willen verkennen. Op deze manier krijgen zij toch de mogelijkheid om dit te doen. Een levensechte beleving, zeker in combinatie met een vr-bril.

De les aardrijkskunde zou zo ook meteen een pak interessanter worden. Leerlingen kunnen allerlei zaken virtueel ontdekken vanuit hun eigen klaslokaal. Interactief leren met een vr-bril op je hoofd is absoluut de toekomst.

Het is duidelijk dat de toepassingen van 360° clips en virtual reality zo goed als eindeloos zijn. Deze techniek kan worden ingezet voor zowel commerciële doeleinden als tal van educatie projecten.

Schaf je dus maar snel een vr-bril aan want binnenkort is dit even hard ingeburgerd als 3D.

Had je graag meer informatie over 360° foto tours of 360° video's, contacteer dan vrijblijvend 360D. Wij weten er wel raad mee!


Uitgelichte berichten
Recente berichten